Categorías del blog

De la necesidad virtud: el turrón de Jijona

De la necesidad virtud: el turrón de Jijona
Luís Garrigós Oltra

 

El passat dia 11 d’octubre en plena “temporà” del torró, els associats de XICS i altres amics torroners vàrem penjar l’uniforme de l’obrador per reunir-nos a la Casa de Cultura i escoltar a Lluís Garrigós Oltra.

Aquest químic de formació i historiador de passió ens va il·lustrar en la història del torró. Es remuntà a temps antics, cap a l’any 1000 on el sucre havia arribat a ser un patró de canvi, també parlà de Papes i de conxorxes, d’aristòcrates i de confiters.

Continuà el relat amb la història de moltes famílies que complementaren la seva activitat agrícola o similars amb la del torró. Ens transportà a temps antics on sense tecnologies ni internet ja es compartien coneixements i descobriments, on l’adaptació del producte a les necessitats del consumidor era vital per a la supervivència i on, en definitiva, es feia de la necessitat virtut.

Molt revelador tot plegat.

 

Descarrega presentació

Menú

 •  

  CONTACTO

  Puedes contactar con nosotros, con el formulario de contacto o en info@antonioplaferrandiz.com. En la página de contacto también encontrarás direciones y mapas con nuestras tiendas y distribuidores.

  IR A CONTACTO

   

  ¿Dónde puedo encontrar productos Antonio Plá Ferrándiz?

  Te mostramos las tiendas donde encontrarás nuestros turrones y dulces.

  MOSTRAR TIENDAS

   

  Por teléfono y WhatsApp
  whatsapp También nos puedes llamar o enviar un WatsApp para pedidos o encargos.
  Teléfono WhatsApp
  977 34 30 13 687 44 56 10

Compartir